Open atelier op ‘De dag van de Ambachten’

We hebben geluk gehad! Het was wel koud maar het regende niet! Er was zelfs een straaltje zon. Raf had al het materiaal voor de raku bak de dag voordien klaargezet. We waren er klaar voor!

Het atelier was open om 10u en al snel kwamen de eerste bezoekers opdagen. Het waren stuk voor stuk geïnteresseerde mensen en Ik vind het dan ook heel plezant om met hen te praten over mijn hobby/passie en al hun vragen te beantwoorden.

Er werd met veel aandacht gekeken naar het draaien, het afdraaien. Mensen vroegen zich af hoe je een grotere willekeurige vorm opbouwt en zagen in hoe lang het soms kan duren om tot een resultaat te komen.

Zowel in de voor- als de namiddag bakten we een raku oven, wat ook op de nodige interesse kon rekenen.

We praatten over kleisoorten, leveranciers, bakprocessen, glazuren, mislukkingen, geduld, workshops en vooral over het verslavende van klei en al zijn mogelijkheden.

Gelukkig had ik de hulp van enkele cursisten/verslaafden van de klei die me met woord en daad bijstonden. Dankjewel Amanda, Nadine en Myrjam!

Het zal vanaf nu een beetje stil worden in mijn atelier. De workshops gaan in wintermodus. Alle werken worden wel nog geglazuurd en gebakken.

In het voorjaar pakken we de draad terug op. Ik kijk er nu al naar uit!

 

Open atelier op ‘De dag van de Ambachten’
Tags:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *