Het verhaal

Gebeten door een kleivirus !kleikruimels na het werken

Een tijdje geleden vond ik toevallig mijn getuigschrift van de Academie van St-Truiden afdeling Keramiek terug.  1997!  Stadsprijs Keramiek….

Zo lang geleden?!! 

Keramiste Ida de Roy stimuleerde me daar gedurende 5 jaren. Opbouwen met rolletjes en platen, engobes en sinterengobes maken, terra sigillata proberen, glazuren testen en raku bakken, mallen maken ….. allemaal super leuke dingen die me als een virus besmetten.

Tijdens mijn job als leerkracht plastische opvoeding in de Schakelschool te Kuringen kon ik voor een stuk dit kleivirus delen met mijn enthousiaste leerlingen. Ik kreeg er een oventje en stelde hun werkjes tentoon….

Tegelijkertijd volgde ik verschillende workshops oa. Anima Roos voor werken met porselein en papierporselein, bij Rakuvaria het raku stoken , bij Brian Knox spontane decoratietechnieken.

Bij Frans Gregoor leerde ik de kneepjes van het vak tijdens de opleiding draaien op de Academie te Tongeren. Het inzicht in de wereld van glazuren werd onder zijn toezien vergroot. Ook de workshop bij Joop Crompvoets met zijn gekende theepotten stond op mijn lijstje.

De meest recente workshop was bij Margot Thyssen. Bij haar leerde ik het multi-layer porselein gieten… Klei biedt zoveel mogelijkheden. Het is onuitputtelijk. Je kan er zoveel kanten mee op en kiezen is moeilijk!

Het wordt  ‘a never ending story’ en daar ben ik blij om!