Eindwerk draaien

Nog 4 weken en dan is het zo ver. Een jury beoordeelt dan mijn eindwerk draaien op de academie te Tongeren. Eerlijk gezegd bezorgt dit mij wel wat stress.

Er zijn wat problemen opgedoken omdat ik veranderde van klei en koos voor klei uit een Belgische groeve. Alle bolvormen, gemaakt met die klei en die ik een laag terra sigillata gaf, vertonen kleine gaatjes nadat ze een tijdje op het rek staan. Volgens mijn leraar Frans Gregoor is dit te wijten aan een kalkverontreiniging in de klei. Die kalk neemt nl. na een tijdje voldoende vocht op uit de lucht om er dan voor te zorgen dat het kalkstukje uit de klei springt en voor de beschadiging zorgt.

Ik zal die klei dan alleen kunnen gebruiken indien ik er onmiddellijk na de biscuitbak een glazuurlaag op zet, wat helemaal niet praktisch is…. Misschien kan ik eens gaan praten met de Belgische kleileverancier want er is nu heel wat werk, tijd, materiaal en energie verloren gegaan door dit probleem.

“Never change a winning team” zal mijn leuze worden….

 

 

Eindwerk draaien
Tags:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *