Dag van de ambachten

Het was koud, het was zonnig, het was lekker druk, het was heet aan de raku oven en het was vooral zeer hartverwarmend om met zoveel geïnteresseerden te praten over klei en al haar facetten.

Ik twijfelde ’s morgens nog of ik de raku demo zou laten doorgaan. Maar omdat de zon er ook was…..en omdat er nog een paar werkjes van cursisten wachtten, hadden we toch alles klaargezet. Eigenlijk was dit goed te doen samen met de babbels en zo kregen de bezoekers ook een idee van wat raku inhoudt : stoken, roken, poetsen en ook af en toe een te diepe barst. Tja, keramisten kunnen naar verluidt goed om met een tegenslag….

De reacties van de bezoekers waren heel leuk. Ze keken graag naar het draaien en vroegen zich ook af hoe niet gedraaide stukken gemaakt worden. Allemaal super geïnteresseerd! Natuurlijk kwam de ‘juf’ dan tot leven 😉

Ook een paar collega’s keramisten bezochten het atelier! Het is altijd leuk om met andere, door het kleivirus besmette mensen te praten…

’s Avonds in de zetel kreeg ik op instagram een reactie die me echt wel kippenvel bezorgde. Dankjewel Audrey! Dankjewel allemaal voor de mooie woorden! We zullen doorgaan…..

Dag van de ambachten
Tags:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *