Workshop te Tegelen met Ute Matschke

Het laatste weekend van september 2023 volgden we, zus en ik, een tweedaagse workshop te Tegelen, Nederland. Het keramiekcentrum Tiendschuur nodigde Ute Matchke uit om de workshop ‘schilderen en tekenen’ op keramiek in te vullen.

Deze lieve dame leerde ons de kneepjes van het vak: onderlaag glazuren, tekenen met grafietpotlood, stempels snijden, kleuren mengen en op haar specifieke manier aanbrengen, tekenkrijtjes maken, het gebruik van houtlijmlaag als tekenondergrond…. heel wat interessante weetjes vulden ons enthousiasme.

Het is de bedoeling om tijdens mijn ‘winterstop workshops’ deze techniek ga oefenen en gebruiken op grotere kommen en schalen. Ik hou je op de hoogte šŸ˜‰

Workshop te Tegelen met Ute Matschke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *